top of page
Henkilöstö-ja-palkanlaskenta.png

Henkilöstö ja palkanlaskenta

Palkanlaskenta ja henkilöstöasiat ovat perinteisesti eläneet omaa elämäänsä yrityksen muun toiminnan pyöriessä eri järjestelmässä. Tästä johtuen tietoja joudutaan siirtämään paikasta toiseen ja usein tarkkojen, toteutuneiden, palkkakustannusten saaminen esim. projekteille on hyvin hankalaa. Kustannuslaskennassa käytetäänkin yleensä arvioita tai palkkojen keskiarvoja ja jälkikäteen lasketaan, jos pystytään, menikö sinne päinkään.


Henkilökunnan osaaminen on esimiesten muistin varassa tai ne kirjataan cv-pankkeihin, jotka ovat kokoelma erillisiä tekstitiedostoja ja joista tiedon löytäminen on käsityötä. Rekrytoinnissa hyvät hakijat jäävät ehkä mieleen, mutta eivät tule esiin seuraavassa hakuprosessissa mitään kautta.


Aava mahdollistaa ajantasaisen ja tarkan tiedon hyödyntämisen niin palkkakustannuksista kuin myös henkilöstöhallinnon muista osa-alueista.

Aavan henkilöstö ja palkanlaskenta sisältää seuraavat osa-alueet:


•    henkilöstö
•    työsopimukset
•    osaaminen
•    rekrytointi
•    tuntikirjaukset
•    matka- ja kululaskut
•    palkanlaskenta


Kerran syötetyt tiedot ovat käytettävissä ja löydettävissä kaikkialla ja mitään tietoja ei tarvitse siirtää tai syöttää uudestaan. Esimerkkinä tuntikirjauksista TES-tulkinta, jonka Aava tekee automaattisesti työntekijän tuntikirjausten perusteella. Tällöin työntekijöiden ei tarvitse osata TESiä ulkoa, eikä tarvita erikseen henkilöä, joka tarkistaa kirjausten oikeellisuuden. Esimiehet voivat keskittyä työn sisällön tarkistamiseen ja hyväksyä tunnit palkanlaskentaan, laskutukseen, projektille jne. Matka- ja kululaskut hyödyntävät samoja tuntikirjauksia, jolloin tietoja ei tarvitse syöttää kahteen kertaan.
 

bottom of page