top of page

Pa-Hu Oy

Kauppalehden sivulta tuotantoon

Pa-Hu Oy:n toimitusjohtaja Sara Raikamo oli tiiminsä kanssa vaikean valinnan edessä. Takana oli pitkä ja vaikea projekti uuden toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmän löytämiseksi. Yksikään tarjolla olevista järjestelmistä ei tuntunut oikealta. Päätös oli kuitenkin pakko tehdä, ja valinta oli osumassa vähiten huonoon vaihtoehtoon. Juuri ennen lopullista päätöstä Raikamo sattui kuitenkin huomaamaan Kauppalehden sivuilta artikkelin Aava Ohjelmistojen uudenlaisesta tiedonhallintajärjestelmästä.

Vanhan järjestelmän rajat olivat tulleet vastaan, kun tuotannonohjaaminen piti saada mukaan järjestelmään. Yritykselle, jonka toiminta perustuu asiakkaille räätälöityjen innovatiivisten pakkausten valmistamiseen, on erityisen tärkeää ymmärtää tuotannon kapasiteetti ja laatu sekä toiminnan kannattavuus.

 

“Nyt tiedämme mitä tuotannossa tapahtuu.”

 

Sara Raikamo, toimitusjohtaja, Pa-Hu Oy

 

Asiakkaille räätälöity pakkaus on aina erilainen. Sama havainto tuntui pätevän myös Pa-Hu Oy:n järjestelmätarpeisiin, kun toiminnanohjausjärjestelmää valittiin. 

 

Alan parhaat käytännöt on termi, jota emme kaivanneet. Käytännössä siitä olisi seurannut se, että joutuisimme tekemään asioita järjestelmän ehdoilla ja muuttamaan omaa toimintatapaamme. Aavan lähestymistapa oli paljon joustavampi ja se mahdollisti toiminnan jatkuvan kehittämisen sitä mukaa, kun liiketoiminta muuttuu tai oma osaaminen ja ymmärrys lisääntyy. 

Projektin aikana muodostui luonteva jatkuvan kehityksen toimintamalli, joka jatkuu edelleen. Aina, kun huomaamme toiminnassamme jonkun kohdan, jota voisi parantaa, niin Aava toteuttaa sen edellyttämät muutokset järjestelmään nopeasti ja kustannustehokkaasti."

Sara Raikamo, toimitusjohtaja, Pa-Hu Oy

 

Raikamon mukaan yhteistyö Aavan kanssa on toiminut hyvin ja toiminnan tehostuminen on mahdollistanut nopean takaisinmaksun investoinnille.

 

Saran vinkit:


- Järjestelmän vaihdossa kannattaa panostaa projektijohtamiseen.
- Historiatiedon siirtäminen uuteen järjestelmään on tehtävä harkiten.
- Parhaimmillaan järjestelmätoimittaja tuntuu oman tiimin jäseneltä.
- Ostaminen on tehokkaampaa hyvän järjestelmän kanssa.

 

bottom of page